Tipy na vánoční filmy. Co sledovat o svátcích. Šťastné a veselé Vánoce 2019.

Rady a tipy, Tipy na filmy

Vánoce by měly být svátky klidu a míru. Sednout si (nejlépe před zapálený krb) s mísou cukroví a dlabat. Nic neřešit (hlavně to, že se moc cpete), protože k řešení toho bylo po celý rok kupa. Obrovská hromada věcí, který jsme museli udělat. A nyní je čas na odpočinek. Pořádný odpočinek.  Přesně takhle vypadají moje ideální Vánove. Připravila jsem si pro vás další článek se zaměřením na filmy. Tentokrát jich bude více - můžete to brát jako vánoční dárek.

Prázdniny

Dvě ženy (jedna z luxusního sídla v Los Angeles a druhá ze samoty kousek od Londýna) dělící od sebe devět tisíc kilometrů se rozhodnou na vánoční prázdniny si vymění bydlení, protože obě potřebují změnu. Jednu podvedl přítel a druhé se naopak líbí její čerstvě zasnoubený šéf. Jak bude zvládat snobka Amanda život v kamenném domě Iris, který je na samotě kousek od Londýna? Povede se jim utéct před problémy s muži? Na vánoční svátky ideální.

Polární expres

Animovaný film Polární expres vypráví o Chrisovi, který přestává věřit na kouzlo Vánoc. V noci na Štědrý večer je vzbuzen hlukem vlaku. Přestože vlaky kolem jejich domu nikdy nejezdily. Do tohoto Polárního expresu nakonec nastoupí. A tak se vydává za dobrodružstvím na severní pól. Přesvědčí to chlapce uvěřit?




Mrazík

Ruská pohádka se stala vánoční klasikou. Pracovitá Nastěnka, její nevlastní sestra Marfuša, macecha, stařeček, Mrazík, ježibaba, dědeček hříbeček, pohledný Ivan a spoustu dalších postav nás na televizních obrazovkách baví už pořádnou řadu let.



Ukradené Vánoce

Další americký animák. Tentokrát loutkový muzikál. Snímek byl zrežírován Henrym Selickem podle básně Tima Burtona. Král halloweenských strašidel Jack Skellington se začíná nudit, protože mu jeho každodenní rutina připadá otravná a nezáživná. Vše se změní, když se dostane do Vánočního města. Rozhodne se, že usporádá Vánoce podle svého vlastního gusta...

Tři oříšky pro Popelku

Libuše Šafránková a Pavel Trávníček v pohádce českoněmecké komproduce září na obrazovce od roku 1973. Klasika, bez které si nedovedu představit Vánoce. Tři oříšky pro Popelku patří mezi jednu z nejkrásnějších pohádek.

Pařba o Vánocích

Pařba o Vánocích je typický americký akční film. Oddechovku spojenou s relaxem nečekejte, ani naladění na vánoční atmosféru. Naopak se připravte na jednu velkou party. Vedoucí pobočky se i přes zákaz své sestry, která je ředitelkou společnosti, rozhodne uspořádat ve firmě party. S cílem zachránit pobočku před uzavřením. Chce na ní s významným klientem uzavřít smlouvu... Vše se zvrtne...

Anděl Páně

Petronel je anděl, který na co sáhne, to zkazí. Všichni svatí kromě Pána Boha jsou na něj naštvaní, ale jednoho dne proti sobě poštve i jeho. Za trest musí na pozemský svět napravit hříšníka. Pokud rozkaz nesplní do Štědrého dne skončí v pekle jako padlý anděl. Na Zemi se porkává s čertem Uriášem. Jak Petronel dopadne, skončí v pekle nebo si poradí se smrtelníky?

Anděl Páně 2

Po jedenácti letech Jiří Strach přišel s pokračováním slavné a úspěšné Pohádky Anděl Páně. Ani v pokračování nesmí chybět čert Uriáš. Uriáš bez anděla Petronela, to snad ani nejde. Tahle podivná dvojka by nešla bez pořádného průšvihu. V nebi čert Uriáš nabádá Petronela, aby okuzil ze stromu Poznání a tak se dozvěděl vše, co ví jedině Bůh. Jablko spadne a naši hrdinové se opět vydávají na Zemi za velkým dobrodružstvím ho najít. Znovu se setkávají s lidskými vlastnostmi. Překonávají lidské i "božské" zkoušky...


Sám doma

Sám doma je komedie o malém klukovi Kevinovi, kterého rodiče zapomenou doma. Rodina je na cestě do Paříže a nejmladší člen rodiny se tak ocitá sám doma. Začíná toho využívat, protože konečně má prostor dělat věci, které má jinak zakázané. Neraduje se dlouho. Na dům si dělají zálusk zlodějové. Z domu pro ně vytvoří doslova smrtonostnou past.

Pelíšky

Česká komediální klasicka zaměřující se především na příběh rodiny - stárnoucí rodiče, dospívající mládeže a malé děti. Vyprávěný z perspektivy dospívajícího chlapce odehrávající se šedesátých letech dvacátého století.


Jaké jsou vaše oblíbené filmy s vánoční tematikou?

Všem přeji šťastné a veselé Vánoce!

Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat