Top 5 | Tipy na seriály. Seriály, které sleduji. Britské seriály.

Rady a tipy, Tipy na filmy

Britské seriály jsou pro mě spíše raritou, protože především sleduji seriály z americké produkce. Rozhodla jsem se sepsat pár mých oblíbených britských TV show, které dle mého názoru stojí za zhlédnutí. Myslím si, že se úrovní vyrovnají těm americkým. Častokrát jsem u některých nepoznala, že nejsou z Ameriky.

The End Of The F***ing World

Počet sérií: 2
Počet epizod: 16
Stopáž: 18 - 25 min.
Čas celkem: 5 hod. 41 min.
Rok výroby: 2017 - 2019
Produkce: Velká Británie

Seriál, který zhlédnete opravdu rychle. Nejen díky jeho stopáži, ale i napínavosti, nápaditosti, dynamice a mnohem dalšího. Příběh pojednává o sedmnáctiletých puberťácích Jamesovi a Alysse, kteří měli náročné dospívání. James má pocit, že by měl někoho zabít, člověka, protože vraždu zvířat už úspěšně absoloval. Nyní by se rád dostal k něčemu většímu. Ve školní jídelně se seznámí s drzou Alyssou, která se zrovna přistěhovala. Ráda porušuje pravidla. Zdá se, že James našel někoho, koho by chtěl zabít. Společně se vypraví na road trip, při kterém zažijí spousty zážitků. Změní James názor a s Alyssou se sblíží nebo naopak v něm dívka probudí pocit, že jeho prvotní myšlenka o jejím zabití byla správná?

Sexuální výchova [Sex Education]

Počet sérií: 2
Počet epizod: 16
Stopáž: 47 - 60 min. 
Čas celkem: 13 hod. 42 min. 
Rok výroby: 2019 - ?
Produkce: Velká Británie
* nejedná se o konec seriálu, údaje nemusí být aktuální


Oba Otisovi rodiče jsou terapeuti. Sexuální terapeuti. A tak trochu rozvedení. Otec s nimi nějaký ten pátek nebydlí a s Otisem se vůbec nevídají, protože tráví čas se svojí novou rodinou v jiné zemi. Matka naopak hledá pouze nezávazný sex, protože se bojí závazku a tím pádem i zranitelnosti s tím spojenou. Jejich rozvod chlapce poznamenal, možná právě proto má problémy se svojí sexualitou a sebevědomím. Bláznivě se zamiluje do Maevy, která mu nevěnuje pozornost. Jednoho dne se vše ale zlomí, když dívka zjistí, že je Otis obdařen talentem sexuálního terapeuta. Společně začnou provozovat business. Radit celé škole ohledně jejich sexuálních problémů. Každý z jiného důvodu Otis je vděčný za Maevy přítomnost a Maeva naopak zoufale potřebuje peníze...

Potvora [Fleabag]

Počet sérií: 2
Počet epizod: 12
Stopáž: 23 - 28 min.
Čas celkem: 5 hod. 6 min.
Rok výroby: 2016 - 2019
Produkce: Velká Británie








Stand-up komička Phoebe Waller-Bridge si napsala autorský seriál (na základě stejnojmenné divadekní hry), do kterého se sama obsadila do hlavní role. Příběh vypráví o majitelce londýnské kavárny, která se potýká s bankrotem. Kavárnu spoluvlastnila spolu s nejlepší kamarádkou, která se zabila. Tato cynická žena má komplikované vztahy nejen se svojí rodinou. S vnitřní bolestí se vyrovává po svém. Seriál obsahuje prvky komedie, které se lámou s dramatem. Také pracuje se „čtvrtou stěnou“, tedy hlavní představitelka často komentuje a popisuje divákovi situaci.

Sherlock

Počet sérií: 4
Počet epizod: 12
Stopáž: 88 - 90 min.
Čas celkem: 17 hod. 51 min.
Rok výroby: 2010 - 2017
Produkce: Velká Británie


Sherlocka Holmese zná snad každý. V seriálu se netradičně dostáváme do Londýna jednadvacátého století, ve kterém detektiv společně s dr. Watsonem řeší zločinecké případy. Moderní podání detektivního příběhu je postavené na humoru.

Mistři interiérů [Interior Design Masters] 

Počet sérií: 1
Počet epizod: 8
Stopáž: 
Čas celkem: 
Rok výroby: 2019 - ?
Produkce: Velká Británie
* nejedná se o konec seriálu, údaje nemusí být aktuální

Soutěž interierových designerů o smlouvu na komerční zakázku designu barů v londýnských hotelech. Talentovaná desítka designerů musí plnit úkoly. Úkoly, které jsou mnohdy až na dřeň. Designaři musí čelit výzvám, naučit se spolupracovat, dělat kompromisy, pracovat se zákazníkem...  Přála bych si, aby stejný pořad se natáčel i v České republice. Samozřejmě jsou různé designové pořady jako je např. Jak se staví sen, Mise nový domov.


Tušili jste, že se jedná o seriály z britské produkce? Máte mezi nimi své oblíbence?

Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat