Top 5 | Tipy na filmy. Mé oblíbené thrillery #1

Rady a tipy, Tipy na filmy

Nedávno jsem se zamýšlela nad tím, jaký je vlastně můj nejoblíbenější žánr. Došla jsem k závěru, že mám nejraději thriller. Dokáže dokonale pracovat s napětím, je blízký detektivce, kterou od malička zbožňuji. Mnohdy se bojím více než u hororu. Na blogu jste převážně nejčastěji našli tipy na romantické filmy, ale to spíše z mého vlastního přesvědčení, že je to pro nejvíce lidí atraktivní. Osobně zrovna červenou knihovnu moc nevyhledávám, protože si myslím, že kazí představy o reálném vztahu...



Dívka ve vlaku [The Girl on the Train]

Alkoholička Rachel jezdí každý den raním vlakem do Londýna kolem městečka Witney, kde dřív bydlela. Momentálně v domě bydlí její exmanžel s jeho novou manželkou Annou. Ráda z okna sleduje jeho obyvatele. Zamiluje si jeden pár, který si pro sebe pojmenovává. Postupem času začíná mít pocit, že je zná a závidí jim jejich dokonalé životy. Jednoho dne ale na pouhý mžik oka před sledovaným domem zahlédne něco, co ji změní pohled na onen pár. Poté jistí, že ona žena zmizela. Rozhodne se jít na policii a věci se dají do pohybu... změní se jí i lidem kolem život.

Memento

Leonardo ztratí krátkodobou paměť, což mu způsobuje značné potíže při pomstě vraždy své manželky. Ani tento problém ho ale nezastaví, aby přišel na kloub vrahovi. Všechno si fotí polaroidovým fotoaparátem a píše si vzkazy. Nejpodstatnější fakta si však nechává tetovat. Dokáže přes svůj handicap dojít k cíli a přijít tak na pachatele? Příběh je vyprávěný opravdu vynikajícím způsobem, který nechci prozrazovat.

Joker

Nepříliš úspěšný komediant Arthur žijící ve svém vlastním světě trpící poruchou, jež může za jeho nekontrovatelné záchvaty smíchu. Žije v kriminálním městě plného nepokojů se svojí senilní matkou, o kterou pečuje. Jeho život se začíná stupňovat při škrtech v rozpočtu, kdy je nucen přestat navštěvovat sezení a i tak je nuce vysadit léky, které mu podle všeho značně pomáhaly. Jeho stav se čim dál více zhoršuje... a on na pokraji šílenství vyvádí stále zásadnější a horší činy. Sní o tom se stát slavným stand-up komikem, což se mu nakonec i vyplní – dostane se do slavné talk show, jehož život obrátí vzhůru nohama.

Prokletý ostrov [Shutter Island]

Na ostrově Shutter Island se nachází psychiatrická léčebna, ve které zmizela pacientka Rachel. Zmizela ze zamčené místnosti a zbyly po ní pouze „šifrované“ poznámky. Do léčebny proto přijedou detektivové vyšetřit tento případ. Praktiky, které jsou prováděny na pacientech nejsou čistě legální.  Drogují i detektivy? Detektiv Teddy trpí traumatickým prožitkem, který na něho má následky i v přítomnosti. Možná to celé je jinak než se na první, možná i druhý, pohled zdá.

Noční zvířata [Nocturnal Animal]

Bohatá kurátorka galerie moderního umění je obklopena vnějším bohatstvím, ale je vnitřně prázdná. V noci nemůže zahmouřit oko a neustále bdí. Z luxusního sídla před ní utíká její současný manžel a ona je vystavena samotě. Jednoho dne dostane rukopis od svého bývalého manžela, což je pro ní ideální na její nespavost. Pustí se do čtení. Během čtení zjišťuje ale, že příběh odehrávající se v knize je paralelou na její předešlé manželství. Zjišťuje, že se jedná o pomstu jejího exmanžela, kterému v minulosti ublížila... Je čim dál tím více vyděšená.


Jaký je váš oblíbený thriller?

Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat