Tipy na filmy. Dokumentární filmy #1

Rady a tipy, Tipy na filmy

Chmurné podzimní dny se blíží neúprosnou rychlostí, a tím pádem i dlouhé večery strávené s hrnkem teplého nápoje, svíčkou a filmem či seriálem, proto jsem se rozhodla napsat další Tipy na filmy. Poslední dobou nemám moc náladu sledovat filmy, ale oblíbila jsem si dokumentární pořady. Podělím se s vámi o pár mých nejoblíbenějších. Možná někoho z vás inspiruji.

Aktuálně mým neoblíbenějším dokumentárním pořadem je Mise nový domov s Terezou Pergnerovou, který doslova hltám. Z mého pohledu se jedná o silnější příběh a v této reality show je větší dramatičnost než v Jak se staví sen s Ivou Kubelkovou, který jsem před objevením Mise nový domov velice nadšeně sledovala. 

Jak se staví sen a Mise nový domov pomáhá lidem s těžkou životní situací se znovu postavit na nohy skrz pomoc s bydlením a jiné materiální či nehmotné podpory. Silné životní příběhy a inspirace, jak se kolikrát z neobyvatelného prostředí stává bydlení snů. Pro mě to slouží zejména jako inspirace, jak si zařídit byt, ale také miluji sledovat rozzářené, překvapené a kolikrát nevěřícné výrazy hlavních hrdinů, kteří získali nové bydlení.

Čtyři v tom

Štáb pořadu Čtyři v tom sleduje rodiny, který co nevidět očekávají příchod potomka. Jsou vždy vybráni čtyři rodiny, které jsou většinou k sobě kontrastní. Připravují se na příchod potomka, je ukázán samotný porod, rodičovská role... 
V Zlatá mládež je vybrána mládež, která je zvyklá žít v luxusu. Je vystavena podmínkám, která ve svém životě běžně nezažijí a jsou pro ně nepřípustné. Dostávají se mezi bezdomovce, na jatka, do indické továrny, do Afriky atp. Jsou nuceni zažívat pro ně extrémní podmínky a pracovat rukama, na což většinou nejsou zvyklí.
Dalším mým oblíbeným pořadem je Třináctá komnata, která je pro mě symbolem silných příběhů lidských osudů - osudů veřejně známých osobností. Díky Třinácté komnatě se divák dozví, že někdy velice pozitivní lidé si v životě prožili někdy dost krušné chvíle, ale stále na nich není poznat, čím si v životě prošli.

Jaký máte oblíbený dokumentární pořad vy?



Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat